11 december 2007

Smarrig soppa


Det här är barnens bästa soppa, lite förvånande eftersom den innehåller både spenat och röda linser. Förmodligen är det korvbitarna som lockar och då åker resten ner av bara farten. Kan avslöja att mitt sätt att tärna lämnar en del övrigt att önska. Trots varierande storlek på bitarna brukar slutresultatet ändå bli bra. Systrarna Voltaire står bakom det matiga receptet som räcker till fler än fyra, om ni inte är helt utsvultna. Trevlig slurp och glöm inte servetter.

Lins-, potatis- och spenatsoppa

1 stor strimlad purjolök
4-5 tärnade potatisar
3 tärnade morötter
en bit tärnad rotselleri
2 dl röda linser
nästan 2 liter lantbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
1 påse färsk babyspenat
valfri korv, gärna av kalkon eller lamm

Låt purjolök, morötter och rotselleri fräsa några minuter i lite olivolja. Häll på buljongen och den tärnade potatisen och koka i cirka 10-12 minuter. Tillsätt de sköljda linserna och koka tills linserna är färdiga. Blanda ner spenat, vitlök och korvbitar. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer vitlök.

2 kommentarer:

Emma sa...

Mmm, det här lät gott. Jag tror inte jag ätit korvsoppa sedan jag gick i grundskolan.

Ninna sa...

Testa med lammkorv, den ger lite extra stuns till soppan.