16 december 2007

28 kladdkakor och 41 matbröd


Åter i huvudstaden efter kort besök i Sveriges näst största stad. Svågern som blivit doktor i nationalekonomi med miljöinriktning, bjöd på följande party:

Wienerkorv, godis, lavalampor och bio för 40 barn.

De 110 partyglada och hungriga vuxna serverades 41 matbröd, 8 pajer (för skaldjursallergikerna), 28 kladdkakor och otaliga liter hallon, björnbär och vispgrädde.

Allt egenhändigt knådat, plockat och vispat. Det här är trebarnsfamilj som inte backar för att fixa själva. Strongt. Tack och lov hade de inte gett sig till att fiska, utan lät Sven på Öckerö leverera 60 kg pinfärska Skagerack-räkor. Jäklarns vilken fest!

Själv blev jag så utmattad att jag är tvungen att förenkla kvällens middag till att laga lammfärsbullarna direkt i tomatsåsen.

Lammfärsbullar i tomatsås

500 g lammfärs
1 ägg
4-5 finhackade inlagda soltorkade tomater
1/2 dl medelhavsyoghurt

1 finhackad gul lök
1 burk cocktailtomater
1 burk sköljda kikärter
timjan

Blanda samman ingredienserna till färsen och forma till ovala bullar, cirka 10-12 stycken.
Fräs löken i olivolja och häll i tomaterna. Smaka av med salt, pepparoch lite färsk timjan. Låt puttra i ungefär 5 minuter. Lägg i bullarna och låt dem sjuda under lock i 15 minuter. Efter halva tiden är det dags att vända dem. Strax innan allt är klart läggs de sköljda kikäterna i.
Servera med pasta, broccoli eller grönsallad.

Inga kommentarer: