Är man uppvuxen med en matmamma så är man. Titt som tätt levereras det recept per telefon. Det här kom otroligt nog på mailen. Själva texten lämnar en del övrigt att önska, men de verkar inte jobba med punkt och ny mening i den delen av Småland. Resultatet kan jag däremot gå i god för. Allt som lämnar det köket är genuint gott.
Mandelkubb 2 ägg vispas rör ner 80 gr smält smör samt 1 dl hackade hasselnötter 2 tsk bittermandelolja 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver rulla ut 3 längder och lägg på en plåt platta till lite pensla med ägg grädda i 2oo grader i 12 minuter skär lagom stora bitar när dom svalnat något.
Böcklinglåda 6 böcklingfilèer 3 medelstora lökar 2 dl vispgrädde kaviar efter smak skiva löken tunnt lägg den i kastrull med lite olja fräs löken utan att den får färg lägg över i en ugnsäker form lägg böcklingen över stö lite svartpeppar över vispa grädden blanda i kaviar efter smak bred det över filéerna strö lite skorpmjöl över gratinera i ugnen i 200 grader tills den fått lite färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar