06 december 2007
Veckans knöl ( ICA-handlarna med fuskfärs är utom tävlan)
Nej, jag har inte lagt salviablad på risgrynsgröten och gratinerat. Det är säsong för jordärtskockor och soppa är redan gjord, så jag bestämde mig för att gratinera de små rackarna. Skockorna är söta och väldigt bra kompis med salvia, timjan, grädde och ost. De fungerar dessutom alldeles utmärkt att rosta tillsammans med andra grönsaker. Här serveras de tilsammans med kycklinglårfilé och en liten tomatsallad.
Gratinerade jordätskockor
600 g jordärtskockor
1-1 1/2 dl grädde
lite finhackad timjan
8-10 salviablad
2 dl grovriven parmesan
Skala och skär skockorna i skivor. Koka tills de är mjuka, häll av vattnet och låt dem ånga av lite. Blanda ner timjan, grädde och parmesan i kastrullen och rör runt så att det blir ett grovt mos. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en ugnsform och lägg på olivoljedoppade salviablad ( jag glömde bort det och då blir bladen aningen grå och torra). 200 graders ugn i cirka 10 minuter. Mums.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar