12 december 2007

Makrilltid


Nu är bästa makrilltiden. Har man inte en snygg makrillsäljande fiskhandlare runt hörnet, så tycker jag att de frysta filéerna är nog så bra. Allt om mat serverar den här senapsglaserade potatisen, som jag snabbt lägger till mina favoriter.

Makrill med senapsglaserad potatis

4 makrill filéer
2 msk honungsdijonsenad
eller
2 msk dijonsenap och 1/2 msk honung
10 potatisar
1 påse rucola

Skala och skär potatisen i centimetertjocka skivor. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt dem ånga av. Rör ner senapshonungen, eventuellt tillsammans med lite smör eller olivolja. Smaka av med salt och peppar. Under tiden potatisen kokar steks makrillen naturell med lite salt, 2-3 minuter på var sida. Blanda försiktigt rucolan med potatisen och ät omedelbums.

Inga kommentarer: