21 december 2007

Världens godaste prinskorv



Jag kan bara hålla med Maximillian på Matbruket " det här är den godaste prinskorv jag ätit".
Änglamarks ekologiska kommer på en klar andraplats och är lite lättare att få tag i om du inte bor i huvudstaden. Till de små korvarna serverade jag kålrotsplättar och äppelyoghurt à la Peter Norman. Fredagslugnet har infunnit sig, trots att det snart är jul. Ha en skön kväll.


Kålrotsplättar med äppelyoghurt

400 g kålrot
3 ägg
1/2 msk honung
1 1/5 dl vetemjöl
1/2 msk kanel
3 msk senapsfrö

Äppelyoghurt
1 dl medelhavsyoghurt
1 fint tärnat rött äpple
1 msk majonnäs

Skala och riv kålroten. Vispa äggen tillsammans med honung och lite salt och peppar. Rör ner vetemjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i kålrot, kanel och senapsfrö. Stek plättarna på medelvärme. Blanda samman ingredienserna till yoghurten och njut

Inga kommentarer: