19 december 2007
Grötfrukosttypen tar täten
Jag slängde ut frågan "Vilken frukosttyp är du?" på min matblogg i Upsala Nya Tidning och täten togs direkt av grötätarna, hack i häl kom fil och macka. Yogafrukost blev ingen kioskvältare, men det kanske Solles pigga recept kan råda bot på.
Får du gröt över kan den alltid svängas ihop till en saffranspannkaka, men det kräver att det är risgrynsgröt som fått puttra i kastrullen.
Saffranspannkaka
risgrynsgröt för ungefär 4 personer
1 påse saffran 0,5 g
3 dl mjölk eller grädde eller en blandning av bägge
3 ägg
1 dl socker
75 g hackad och helst skållad mandel
Blanda ner alla ingredienserna i gröten, rör om ordentligt mellan varje ägg. Häll upp i smord form och grädda i 200 grader i 30-40 minuter.Servera med vispgrädde och björnbärssylt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar