19 december 2007

Grötfrukosttypen tar täten


Jag slängde ut frågan "Vilken frukosttyp är du?" på min matblogg i Upsala Nya Tidning och täten togs direkt av grötätarna, hack i häl kom fil och macka. Yogafrukost blev ingen kioskvältare, men det kanske Solles pigga recept kan råda bot på.
Får du gröt över kan den alltid svängas ihop till en saffranspannkaka, men det kräver att det är risgrynsgröt som fått puttra i kastrullen.

Saffranspannkaka

risgrynsgröt för ungefär 4 personer
1 påse saffran 0,5 g

3 dl mjölk eller grädde eller en blandning av bägge

3 ägg

1 dl socker

75 g hackad och helst skållad mandel


Blanda ner alla ingredienserna i gröten, rör om ordentligt mellan varje ägg. Häll upp i smord form och grädda i 200 grader i 30-40 minuter.Servera med vispgrädde och björnbärssylt.

Inga kommentarer: