20 december 2007

Yummie


Grönkålspesto och matvete, vilken kombination. Uppblandat med rostade grönsaker (ja, det är en av mina absoluta favoriter) blev det en yummiemiddag. Peston i sig blev så bra att den kommer att kvala in på årets julbord. Kanske som en oväntad kombination till köttbullarna eller rent av till själva julskinkan.

Matvete låter inte så sexigt i jämförelse med cous cous, quinoa och bulgur. Men i denna enkla förklädnad döljer sig en pärla. Matigt med tydliga korn som uppskattad av barnen, bra tuggspänst och god smak. Kommer helt klart att dyka upp igen.

Grönkålspesto

2 dl sköljd och strimlad grönkål
1 dl valnötter eller pinjenötter

1 vitlöksklyfta

1 dl riven parmesan

1 dl olivolja

Mixa med stavmixer till en lagom slät pesto. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer olivolja. Yummie.

1 kommentar:

lina sa...

Vilken kanon middag!Gillar matvete bättre än bulgur, couscous och liknande. Mest för den grövre konsistensen tror jag!

Tror jag måste sno receptet på Grönkålspeston och servera även hos oss till jul:)