27 februari 2008

Grillparty


Idag bär det av till skogs för att andas grandoft, leta efter de första blåsipporna, spana på salamandrar och tända en rejäl brasa för grillning. I skogen där vi håller till är det så bra ordnat att det finns färdiga grillar utplacerade lite här och där. Men vi har ändå smugglat med oss en engångsgrill. Ingen vet hur långt vi går och vad som händer om vi stöter på hungriga vildvittror och rumpnissar.

I ryggan finns färdiga wraps, varm choklad och marshmallows. På grillen lägger vi korvar för olika smaker. Vill du fixa lite extra är det perfekt att ta med färdiga foliepaket som läggs på grillen. Chorizo, bitar av paprika, fänkål och zucchini blir en smarrig blandning. Banan, apelsin och bitar av schweizernöt blir en efterrättsvariant.
Det är inte bara av havsluft man blir hungrig.


Utflyktswrap

1 grovriven morot
1 grovrivet äpple
1 dl grovriven ost
2 msk majonnäs, keso eller smaksatt crème fraiche
sallad

Blanda samman alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Fyllningen räcker till två wraps. Går alldeles utmärkt att blanda med kyckling eller köttbullar om man är hungrig.

Här är fler tips på bra utflyktsmat:

Kyckling- och crème fraiche wrap
Skogsmulles matvetesallad
Lingonsmoothie
Misosoppa


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser väldigt gott ut, älskar wraps! Vad hade du för bröd? Ser inte ut som vanliga tortilla bröd?

Ninna sa...

Jag använde ett tunnbröd med fullkorn som barnen gillar.