04 februari 2008

En salig röra


Med en bra röra fixar man det mesta. Den ser inte alltid så sexig ut, men allt som oftast rör det sig om liten smaksensation. Få saker imponerar så mycket som en god röra. Få saker är så enkla att göra. Ädelost, aprikoser och valnötter, kikärter, vitlök och rucola eller morötter, ingefära och dill. Mix och mums. Exakt vad de hamnar är öppet. På en macka, i pastan, utspädd till en sås, som dipp, eller inrullad i grönsaker. Jag blir salig av att hamna ihop med rätt röra.

Ädeloströra

100 g ädelost
en näve valnötter
4-5 torkade aprikoser
lite olivolja

Mixa samman allt till en slät röra i matberedare eller med stavmixer. Späd med olivolja så går det lättare att mixa. Vill du ha mildare smak? Blanda i lite medelhavsyoghurt. I dag hamnade den här röran på en macka med grillad aubergine. Rullarna kan också skäras i mindre bitar och blandas med pasta. Perfekt i morgondagens lunchlåda.

2 kommentarer:

Emma sa...

Mmm aubergine, jag skulle nog skippa aprikoserna om jag gjorde det här. Men det lät och såg väldigt gott ut!

Ninna sa...

Du har helt rätt aprikoserna behöver inte alls var med. Det är jag som har lite svårt för ädelost som måste blanda i dem.