23 februari 2008
En stor bit, tack
Hur skär man en kaka snyggt i bitar, som passar alla? Den här roliga formen löser problemet redan i ugnen. Ut kommer en oregelbunden kaka med färdiga bitar i olika storlekar. Med Anna Bergenströms kardemummakaka kommer det att bli svårt att inte ta de största. En tung, saftig och suveränt god vinnarkaka.
Tung kardemummakaka
2 msk kardemumma
100 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
Smält smöret under tiden som ägg och socker vispas ordentligt pösigt. Rör ner avsvalnat smör och blanda i mjöl och kardemumma. Det ska inte vara något bakpulver, därav tyngden. Häll smeten i formen och grädda i mitten av 175 graders ugn i cirka 40 minuter. Dags för helgfika.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Vilken haftig form! Kakan later underbar. Den ska jag baka pa Beaches Bake Shop nasta vecka. Cardamom Cake later val smarrigt!
Tack for tipset, Ninna!
Kakan är underbar, vi har nog aldrig ätit slut så snabbt.
Vilken häftig form, vill ha... :)
Skicka en kommentar