31 mars 2008

Varm tzatsiki


Varm tzatsiki med morot, är hon knäpp tänker ni. Tzatsiki ska serveras kall med gurka och mycket vitlök. Förvisso, och möjligen är jag lite knäpp eller bara våryster, men Carola Magnussons morotstzatsiki är galet god och precis vad som behövs för att hotta upp en vanlig måndagsmiddag.

Morotstzatsiki
morötter
medelhavsyoghurt
färsk dill

S
kär morötterna i stavar eller slantar och stek dem mjuka i olivolja. De ska vara ordentliggt heta när de blandas ner i yoghurten. Toppa med finhackad dill och servera till fågel, fisk eller mittemellan. Saknar du vitlöken så tror jag att det går alldeles utmärkt att blanda i den också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mums måste provas i helgen..

lina sa...

Låter spännande tycker jag. Gillar upphettade morötter mer än råa, tycker att smaken framträder bättre då. Den vill jag absolut testa!

Anonym sa...

Oj, så annorlunda :)

Anonym sa...

Spännande!

Ninna sa...

Hej allihop, jag tror inte att ni kommer att bli besvikna, med eller utan vitlök.
Dessutom är moroten väldigt klimatsmart. mer om det i ett senare inlägg.
Ha en skön dag i vårsolen!