15 mars 2008

Cheesecake i glas


Barnen har beställt sprakande efterrätt i sann schlageranda, vilket är farmors specialitet. Fram med julens överblivna tomtebloss och en snabb cheesecake utan ugn. Inte lika stel som brukligt men ruggigt god. Jag håller på Perelli eller BWO i kvällens final. Inga mer skrällar, tack. Och definitivt ingen Christer Sjögren.

Cheesecake i glas

1 paket chokladcookies
25 g smält smör
200 g philadelphiaost
1-1 1/2 dl medelhavsyoghurt
1 dl hallonsylt eller frysta hallon

Krossa chokladkexen och blanda dem med det smälta smöret. Blanda philadelphiaost, yoghurt och hallon. Jag hade kvar av mammas hemgjorda hallonsylt och använde den istället för frysta. Använder du frysta hallon behöver du blanda i florsocker till lagom sötma. Tryck ner lite kakmassa i botten på ett glas och fyll på med halloncrème. Låt glasen stå i kylen fram till det är dags att njuta. Lite hallon eller granatäpplekärnor på toppen och så massor med sprak.

Inga kommentarer: