04 mars 2008

En snyggsoppa


Den rostade parmaskinkan gav mersmak. Broccoli blir man dokumenterat snygg av, fetaost är en favorit och bönorna trimmar magen. Det är väl inte så mycket att tjafsa om. Låt stavmixern jobba.

Broccoli och bönsopppa med rostad parmaskinka

1 liten finhackad gul lök
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 tetra med stora vita bönor (Zeta)
1 liter vatten
2 msk lantbuljong
1 stort broccolihuvud
1 paket fetaost
1 paket parmaskinka
lite färsk timjan


Lägg skinkskivorna på bakpappersklädd plåt och rosta dem i 200 grader cirka åtta minuter. Fräs lök och vitlök i lite olivolja, häll på vatten och lantbuljong. Låt det koka upp och lägg i broccolibuketter som får koka i max fem minuter. Häll i de sköljda bönorna och stavmixa till en lagom slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Servera med mycket smulad fetaost, rostad parmaskinka och lite färsk timjan. Snyggmat.

Inga kommentarer: