07 mars 2008

Nässelpesto


Tittade vad jag hittade i vårsolen. De allra första nässlorna som stod gömda nära en solvarm stenmur. Jag har ärvt en "ta vara på vad naturen ger - gen" efter mamma, vilket betyder att det blir nässelpesto till kvällens lammrostbiff. Det blir även en bit tryffelparmesan efter maten. Det blir minibiskvier från Gateau och det blir definitivt Let's Dance. Det blir en skön fredagskväll.

Nässelpesto

3-4 dl färska nässlor
1 knapp dl olivolja
1/2 dl pinjenötter eller valnötter
1 dl riven parmesan eller västerbottenost
1-2 vitlöksklyftor

Skölj och förväll nässlorna i kokande vatten. Mixa all ingredienserna till en pesto. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vitlök.

2 kommentarer:

Fattig student sa...

Nämen - nässlor redan? Vi har typ 20 cm snö...

Ninna sa...

Håll ut, snabbare än du anar finns de på ett soligt ställe.