10 mars 2008

En stark magkänsla


Jag vet inte om det här med surdegen är så bra egentligen. Det här är så mycket mer jag. Att få stå stadigt i ett par Marimekko-blommiga Manolos, i en übersnygg klänning och med ett glas bubbel i handen. Hur kul känns en surdeg?

5 kommentarer:

Niklas sa...

Men du ska väl inte ha surdegen på fötterna?

Ninna sa...

Nej, men det är mer glamourkänslan jag är ute efter. Jag har haft för mycket förkläde, mat och deg upp till armbågarna sista tiden. Fast idag känner jag att mitt rätta jag är både och. I morgon när jag är på "Sinne för mat" kommer jag att se om det inte går att få med sig en bit surdeg eller surstart som jag fått lära mig att det heter, hem.

Niklas sa...

Man kan ha en tysk eller italiensk relation med sin surdeg. Jag föredrar den senare. Det känns inte fullt så duktigt.

Ett kul brödtips:

I en vanlig, otät hushållsugn är det svårt att få till rätt fukthalt och bra, jämn temperatur. Ställ in en gjutjärnsgryta/blöt lergryta med locket på i ugnen och värm upp den till 275°. (Smörj inte. Då ryker det bara en massa.) Ta ut och häll i den riktigt lösa degen i grytan. Lägg på locket och ställ in i ugnen igen. (No worries – brödet bränns inte.) Sänk till 250°. Eftersom initalvärmen då blir tokhög och fukten inte dunstar bort får brödet en helt fantastisk skorpa, som bara proffsugnar kan fixa. Spexigt sedan, när man tar fram grytan, lyfter på locket och lyfter ut ett perfekt bröd på matbordet. Mycket "oooooh" och "aaaaah" från gästerna.

torontoanna sa...

Jag forstar dig precis, Ninna! Balans ar ju A och O!! Jag alskar Blahnik's skor. Tydligen ska H/M borja lansera Marimekko inspirerade monster pa sina klader i var ocksa. Lite mer i min pris klass fast inte samma kansla dock.

Ninna sa...

Niklas, skönt att höra jag väljer absolut den italienska. Och ditt brödtips är precis sånt jag behöver för att överleva i köket. Tack, tack, tack.

Anna, jag tror att H&Ms Marimekkokollektion kommer att bli superhet och mer min prisklass också.

Ha det bra!