27 november 2007

En ny firre i frysen



I går gjorde jag en ny bekantskap i frysdisken på ICA. En påse med makrillfiléer. Perfekt att ha hemmavid. Men innan det blir en lagervara krävs både provlagning och godkännande.
Tillsammans med kesoröra, sallad och potatisstomp blev det en tisdagsmiddag att räkna med. En ny firre har tagit plats i frysen.

Stekt makrill med kesoröra och potatisstomp

450 g frysta makrillfiléer

Kesoröra
250 g keso
1 dl majonnäs
1 sött grovrivet äpple
1 msk finhackad kapris
1 tsk curry
1 tsk dijonsenap

Sätt potatis på kokning. Blanda samman ingredienserna till kesoröran och smaka av med salt och peppar. Bland lite grovt rågmjöl, salt och peppar på en tallrik och vänd filéerna i mjölet. Stek dem i olivolja på medelvärme, cirka 3 minuter på varje sida. Häll av potatisen och stompa, krossa grovt tillsammans med lite olivolja, 1 msk färskpressad citronsaft, salt och
peppar. Jag la fisken på en salladsbädd med rucola, spenat, finstrimlad paprika, rödlök och några tomater. Totaltid 17 minuter och toppengott.

Vill du vara klimatsmart i ditt val av fisk finns här en enkel och överskådlig guide.

3 kommentarer:

Emma sa...

Makrillen såg väldigt fin ut för att vara en frysvara!

lina sa...

Ser väldigt gott ut! Fryst makrill finns ofta hos oss,hela familjen gillar det. Men jag har flera gånger stött på massor av ben i fisken vilket är mindre kul!

Kesoröran måste jag testa,låter mkt gott!

Ninna sa...

Inte ett enda ben i våra fyra filéer och en toppkvalitet för att vara fryst.