05 november 2007

En långsmal hamburgare


Tanken var att det skulle bli chiliburgare men så missade jag att köpa hamburgerbröd. Ingen panik, jag stuvade ner färsen i en avlång form och vips så blev det en väldigt god chiliköttfärslimpa. Och egentligen blev det mycket bättre, både limpan och klyftpotatisen klarade sig på egen hand i ugnen. Sallad gjordes på två röda och jag fick tid över att softa.

Köttfärslimpa med chilisås

600 g lammfärs
3 finhackade vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl grovriven parmesan
1 dl sweetchilisås
1 1/2 dl finhackad bladpersilja

Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till färsen, glöm inte salt och lite peppar. Ju mindre man rör omkring i färsen desto luftigare slutresultat. Fyll en avlång form och ställ in i ugnen på 225 grader tillsammans med klyftpotatis. Klart på cirka en halvtimme. Chilismaken fick tummen upp av bordets yngsta gäster.

2 kommentarer:

lina sa...

Det där låter inte fy skam! Måste säga att jag blir så inspirerad av dina recept/bilder. Har man ingen inspiration en dag så är det bara att kika in i din blogg och vips så är man sugen på att laga mat igen. Fortsätt så, I like:)

Ninna sa...

Vad glad jag blir för dina kommentarer. Tanken med bloggen är att försöka bjuda på inspiration,på ett enkelt och okomplicerat sätt. Jag fungerar själv så att jag behöver titta på något och sen är det inte alls säkert att jag lagar just det. Men jag har fått den där lilla puffen som gör att det precis som du säger, känns lite roligare att laga mat