23 november 2007
Fredagsmiddagen är fixad
Sitter du efter lunchen denna gråtrista fredag och känner dig mätt, glad och trött, (det är bara 225 minuter till helg) men ändå så smått börjar fundera över nästa måltid; Kvällens middag. Grattis, då har du kommit till rätt matbloggare. Fredagar kräver extra enkla recept, med möjlighet till sofftid. De rostade rotfrukterna sköter sig själva i ugnen och lammkotletterna grillas väl på sisådär 10 minuter. Lägg benen högt och passa på och njut.
(Det blev lammfilé iställt för kotletter.)
Kryddiga rotfrukter med lammkotletter
6-8 lammkotletter
Till kryddblandningen behövs 1 tsk av:
gurkmeja
spiskummin
koriander, torkad
chilipulver
senapsfrön (kan uteslutas)
Rotfrukter:
3 morötter
4-5 potatisar
1 liten kålrot
4 palsternackor
2 finhackade vitlöksklyftor
1 färkpressad citron
2 msk flytande honung
Blanda kryddorna om du använder senapsfrön så mortla dem först. Klappa in hälften av kryddblandningen på kotletterna eller det kött du valt. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt och strö över resten av kryddblandningen. Fördela vitlök, citronsaft och honung över alltihop, glöm inte salt och peppar. Rör runt ordentligt så att allt blandas. In i ugnen i cirka 30-40 minuter på 200 grader. Grilla köttet Vill du ha något såsigt till? Rör ihop 1-2 dl medelhavsyoghurt med en pressad vitök.
Inspirationen till receptet tror jag kommer från en gammal Elle mat & vin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar