18 november 2007

Burkmat nr 2


Här kommer ytterligare ett tips på en burk som är bra att ha hemma. Inlagd grillad paprika. Tillsammans med lite pesto hjälper den till att fixa middagen på nolltid. Valet av paprika är en smaksak men jag gillar Ridderheims. Grillad paprika, körsbärstomater, rucola och pesto fördelat över nykokt pasta. Max 15 minuter för en smarrig middag.

Pasta med grillad paprika, rucola och pesto

1 ask körsbärstomater
200 g grillad paprika
några nävar rucola
hyvlad parmesan

Pesto
1 kruka basilika

1-2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 - 1 dl olivolja
1 1/2 msk riven parmesan
2 msk pinjenötter

Starta med peston. Mixa först basilika och vitlök några varv, lägg därefter till de övriga ingredienserna och kör tills det blivit en jämn sås. Smaka av med salt och peppar. Vill du vara riktigt snabb, ta färdig pesto, även om jag tycker att den egna är överlägsen i smak. Under tiden pastan kokar steker du de delade tomaterna på het värme i lite olja. Max en halv minut. Lägg ner strimlad paprika i pannan tillsammans med lite av inläggningsoljan och rör om. En näve rucola direkt på tallriken, het pasta och paprikasås. Ringla över pesto och slösa med hyvlad parmesan.

Inga kommentarer: