07 november 2007

En doft av Indien
Jag brukar stå där i hyllan och titta på alla nya spännande såser och fundera på om det inte är dags att testa något nytt. Allt för ofta slutar det med att vanans makt styr och valet blir välbekant. Men igår överraskade jag mig med att köpa en obekant flaska Kashimiri Chilli, en indisk lagom het chilisås. Perfekt som sås eller marinad till kyckling stod det att läsa. En påse med Friggs 5 gryner hängde med av bara farten. I frysen fanns ICA:s frysta mango som är en toppenprodukt att alltid ha hemma. Inga mer omogna och smaklösa mangos för min del.
Det blev en toppenmiddag och såsen serverades även som tillbehör med lite yoghurt. Nu är det är dags för fler nyheter i köket.

Jag mottar tacksamt tips på bra och lite udda produkter.

Indisk kyckling med flerkornssallad

600 g kycklingfilé
1 dl Patak´s Kashmiri Chillisås

4 dl av Friggs 5 gryner eller så blandar man själv
1 pkt fryst mango
blandade gröna blad
1 näve sugar snaps

Skär filéerna i mindre bitar och låt dem marinera i cirka en halvtimme. Grilla i ugnen på 225 grader. Det går snabbt så håll koll.
Under tiden kycklingen grillas kokas grynen. Den färdiga blandningen innehöll dinkel, durumvete, korn, ris och havre och koktiden är 12 minuter. Blanda med mango, sallad och råa sugar snaps. Borsett från marinadtiden så var det dags att äta på 20 minuter. Toppen.

Här kan du läsa mer om nya matgryner.

2 kommentarer:

lina sa...

Det där såg ju väldigt gott ut! 5 gryner från Friggs, är det en nyhet eller? Har aldrig upptäckt den i butik.

Ninna sa...

Yes, jag tror att de är helt nya, har inte sett dem tidigare. Lite väl dyra för min smak, ungefär 25:- för en liten påse. Det går lika bra att göra en egen blandning. Kändes lite roligt med olika storlekar och konsistens i samma sallad.