09 november 2007

Godare, bättre, nyttigare - långsamt

Svart rubriker till morronfikat "Rött kött ger cancer" och jag som precis funderade på om det skulle bli entrecote eller lammkottletter till kvällen. Hade nästan bestämt entrecote för jag känner ett sug efter bernaisesås. Jamen, det är tillsammans med en enormt stor sallad. Jag plussar på med några glas vin och sedan måste det till något sött på slutet. Hur nyttigt blev det?

Det tål att upprepas, mat är njutning och måste få vara så. Mitt bästa knep för fortsatt njutning är följande; Börja smått, ändra på några få saker i taget och framförallt låt det få ta tid. Det är ungefär som med träning, det brukar sällan fungera när jag helt oträna försöker mig på att springa en mil. Det gäller att skynda långsamt.

Till larmrapporten finns faktiskt denna gång åtta bra råd för ett sundare liv.

2 kommentarer:

Emma sa...

Ang, de åtta råden, en punkt står det att man inte ska äta mögliga frön och baljväxter. Jag låter kanske dum nu men jag förstår inte varför skulle man vilja äta mögliga frön och baljväxter, oavsett canccerlarm?

Vad har jag missat, har det någonting med konservering att göra?

Ninna sa...

Jag såg det också och tycker precis som du att det verkar väldigt konstigt. Men förutom det så tyckte att råden var bra.