07 november 2007

Tillbaka till Italien


Efter den indiska utflykten ger jag mig snabbt tillbaka till Jamies Italien och en smaskigt krämig pasta. Auberginebitar som fått koka med söta tomater, mozzarella och parmesan som smälter av den heta pastan. Mmmmmmm, ett glas Barone Ricasole, ännu mer mmmmmm.

Penne med aubergine och tomatsås

1 aubergine skuren i små bitar
1 finhackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 burkar plommon eller körsbärstomater
1 msk balsamvinäger
1/2 finhackad röd chili
1 kruka basilika
1/2 dl matlagningsgrädde
200 g mozzarella
lite grovriven parmesan

Häll i generöst med olivolja i stekpannan och vänd runt auberginen, så att de får olja på sig. Stek dem på medelvärme i 7-8 minuter och lägg därefter i lök och vitlök. Låt löken mjukna något och häll i tomater, balsamvinäger och chili. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i grovrivna basilikablad, stjälkarna kan hackas och följa med ner. Låt såsen puttra i 15-20 minuter. Koka pastan, när den är klar häller man på såsen och vänder snabbt ner mozarella och parmesan. Vänta en liten stund så att osten hinner smälta. Klart.

Inga kommentarer: