13 juni 2007
Stekta rödbetor
Jag steker rödbetor istället för att koka dem. Det tar lite längre tid men all smak stannar kvar. Är de ekologiskt odlade och blasten inte hunnit bli för grov, kan man även använda den. Stek i olivolja, vitlök, salt och peppar. Ungefär som spenat.
1 knippa rödbetor
färsk timjan och oregano
1/2 paket fetaost
Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Stek dem i olivolja, färsk timjan och lite salt på svag värme i cirka 20-30 minuter, tills de känns mjuka. Servera med fetaost, ännu mer färsk timjan och oregano. Salt och peppra om det behövs. Ringla över citronolivolja. Pastan är extrabonus.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Bra blogg! Jag blev verkligt inspirerad. Mejlar vänninorna nu och ser fram emot att höra mer skrammel från kastrullerna...
Dagens rätt var stekta rödbetor (ekologiska från Matbruket) och varm toast med chèvre och pinjenötter. Inte alls dumt!
Vad roligt med en till som handlar på Matbruket. Jag ska dit imorgon och köpa prinskorv, kalkonpastej, grönsaker och kalvdans.
Skicka en kommentar