29 juni 2007

Frittata på tomt kylskåp


Sophie, min brorsdotter ringer och vill komma ut på landet. Barnen jublar. Jag har inte hunnit handla så det får bli en kylskåpstömning till lunch. Kokt potatis från gårdagens middag, ett paket ekologisk bacon, några tomater och lite parmesan. Hmm, borde funka till en frittata, för två vuxna och två små.

4 ägg
1 dl riven parmesan
6 basilikablad
3 kokta potatisar, skivade
1 rödlök
1 paket ekologisk bacon
3 tomater
färsk timjan, oregano och salvia
hyvlad parmesan


Stek baconen knaprig, låt den rinna av på papper. Skär löken i små klyftor och stek den mjuk, potatisarna får fräsa med på slutet. Lägg i tomater och bacon i bitar. Vispa samman ägg och riven parmesan, lite salt, peppar och några rivna basilikablad. Häll blandningen över alla ingredienserna i stekpannan och låt det steka på svag värme tills äggblandningen stelnat. Strö över färska kryddor och hyvlad parmesan. Några överblivna prinskorvar fick följa med på slutet för att charma barnen.

Inga kommentarer: