13 juni 2007

Stekta rödbetor


Jag steker rödbetor istället för att koka dem. Det tar lite längre tid men all smak stannar kvar. Är de ekologiskt odlade och blasten inte hunnit bli för grov, kan man även använda den. Stek i olivolja, vitlök, salt och peppar. Ungefär som spenat.

1 knippa rödbetor
färsk timjan och oregano

1/2 paket fetaost


Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Stek dem i olivolja, färsk timjan och lite salt på svag värme i cirka 20-30 minuter, tills de känns mjuka. Servera med fetaost, ännu mer färsk timjan och oregano. Salt och peppra om det behövs. Ringla över citronolivolja. Pastan är extrabonus.

3 kommentarer:

Kerstin W sa...

Bra blogg! Jag blev verkligt inspirerad. Mejlar vänninorna nu och ser fram emot att höra mer skrammel från kastrullerna...

ninni sa...

Dagens rätt var stekta rödbetor (ekologiska från Matbruket) och varm toast med chèvre och pinjenötter. Inte alls dumt!

Ninna sa...

Vad roligt med en till som handlar på Matbruket. Jag ska dit imorgon och köpa prinskorv, kalkonpastej, grönsaker och kalvdans.