11 juni 2007

Skolmat långt ifrån favoritmat


I barnens skola renoverar man äntligen köket. Under tre veckors tid serveras kall mat. Inga problem, varm mat är överskattat hos barn. Så vad serverar man då? Majonnäspotatissallad med kalkonskivor, majonnäspotatissallad med kyckling, majonnässallad och pannbiff och majonnäspotatissallad igen, kanske med lite tjockare kalkonskivor. Majonnässallad är ingen barnfavorit. Vad är alla goda pastasallader, bönorna, couscousen och grönsakerna? Varför är maten fryskall? Plastbesticken har gått sönder när barnen försökt skära kycklingen eller pannbiffen. Och var är matglädjen? Skrämmande att det finns ett så litet intresse och förståelse för att barn behöver en rejäl lunch för att klara skoldagen. Ingen ursäkt att det bara gäller tre veckor. Jag hoppas att ni skäms, ledningen på Södra Ängby skola.

1 kommentar:

Ninna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.