05 juni 2007

Picknick-time


Igår sprang jag vårruset, i kväll är det grillfest med sonens klass, på torsdag sommarfest med skolan, fredag bjuder på studentfest, måndag 40 års kalas och snart är det midsommar. Hjälp. När ska jag hinna hitta en bikini? Jag kan ju inte ligga under ett badlakan hela sommaren. Allt händer under några få veckor i juni och plötsligt känns julen som rena avkopplingen. Undra vad alla ska göra resten av sommaren?
Den här goda bulgursalladen med myntayoghurt är i allafall perfekt picknickmat, tillsammans med salsicca, chorizo och barnvänlig prinskorv. Detta behövs för fyra:

3 dl bulgur (gärna fullkorn)
1 tsk curry

2 msk olivolja

6 dl lantbuljong

1 apelsin

1/2 gurka

1/2 dl sultanrussin

1/2 dl cashewnötter

150 g fetaost

två ordentliga nävar babyspenat eller rucola


Fräs bulgur och curry i olivolja. Häll på buljongen och koka under lock på svag värme i 10-12 minuter. (Kolla vilken tid som står på förpackningen.) Dela apelsinen och gurkan i bitar.
Låt bulguren svalna. Blanda med apelsin, gurka, russin, nötter, smulad fetaost och spenat eller rucola.

Myntayoghurt

2 msk fint riven syltad ingefära
2 dl medelhavsyoghurt

1/2 tsk sambal olek

1 msk hackad färsk mynta
salt

Blanda samman allt och ut och njut.

Inga kommentarer: