12 juni 2007

Salsiccia leftovers


All salsiccia hamnade inte på grillen, några förvandlades till köttbullar i kvällens middag. Ett Jamie-tips taget ur senaste programserien. En salsicciakorv blir tre köttbullar. Jag hade fyra stycken kvar och det räckte bra för två personer.

4 färska salsicciakorvar
1 finhackad vitlök

1/2 kruka finhackad basilika, ta med stjälkarna också

1 burk god tomatsås

1/2 dl grovriven parmesan


Medelvarm stekpanna med lite olivolja. Klipp upp korvarna i ena änden och tryck ut köttbullar direkt ner i stekpannan. Låt dem bryna en liten stund, skaka runt dem så att de blir jämt stekta. När de nästan är färdiga lägger man i finhackad vitlök och basilika. Häll i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt peppar, eventuellt lite socker. Strö över parmesan. Pastan är precis klar, dags att äta.

Inga kommentarer: