15 juni 2007

Thank God it´s friday


Inga fler studentfester, avslutningar eller skolpicknickar. Klart, färdigt, slut. Nu lägger jag mig i hängmattan och dricker fläderblomsbubbel. Beroende på hur många det blir så kanske jag inte är tillbaka i bloggvärlden förrän måndag. Ikväll hoppas jag att den här middagen står på bordet. Vem som lagar? Jag mailar receptet till grannarna. Vi kommer klockan sju.

Grillade kycklinglår med rött ris och rabarberchutney

800 g kycklinglår
1 lime
2 vitlökar
1/2 dl olivolja
salt
1/2 tsk honung
sesamfrön

Blanda samman marinaden. Mängden ingredienser är på ett ungefär, man får smaka sig fram.
Låt stå en stund innan grillning. Ha på sesamfrön när kycklingen ligger på grillen och är nästan färdig.
Rött ris är mycket godare än vitt. Det har en lätt nötaktig smak. Finns både som "ekochic" hos Voltaire eller "ekobasic" hos Biofood. Extragott blir det om man blandar i lite fetaost eller chevré innan servering.
Färska sockerärtor eller salladsärtor är knaprigt godis i en blandning av olika gröna blad och pumpafrön. Lite citronolivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
Såsen är genialt enkel: 2, 5 dl medelhavsyoghurt, 2 pressade vitlökar, lite citronolivolja och salt.Och så rabarberchutney

6-7 normalstora rabarberstjälkar
1/2- 1 dl socker

2 kryddmått sambal olek


Skär rabarberna i småbitar och koka i lite vatten tills de blir mosiga. Blanda i sockret. Ta lite i taget, hur mycket som behövs beror på hur syrliga rabarberna är. Koka tills sockret smält. Avsluta med sambal, här gäller samma sak, lite i taget för att känna av smaken. Eventuellt kan det behövas mer beroende på hur mycket sting man vill ha.

Inga kommentarer: