27 juni 2007

Grilltillbehör



Grillen jobbar för högtryck och här är några goda tillbehör.

Beluga- eller svarta linser.
Jag gillar alla sorters linser och böner. Men de svarta är nog i mitt tycke bäst. Bara att koka och smaksätta med olivolja och salt. Lyxvariant; när det är dags att äta så vänder man ner bitar av chevré som smälter långsamt.

Tomatsallad
Inget nytt precis, men alltid lika gott. Tomater, fint skuren salladslök, olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och en gnutta socker. Just nu finns det mängder av nya sorters tomater i affären. Jag testade gula som var supergoda.

Champinjoner med smält mozzarella
2 rejäla nävar champinjoner, gärna skogschampinjoner
1 mozzarella
färsk timjan

Skär champinjonerna i tunna skivor och lägg dem i en ugnsfast form. Fördela mozzarellan i småbitar över svampen. Strö på timjanblad. Krydda med lite salt och peppar och ringla avslutningsvis över över lite olivolja. Grilla ett par minuter i 225 graders ugn, tills osten smält.

1 kommentar:

annamaria sa...

Jag ska grilla kyckling inrullad i parmskinka i morgon - dina tillbehör låter underbara till det!