01 oktober 2007

Fisk på en måndag


I kväll blir det fisk. Enligt de veckomatsedlar jag har kommit i kontakt med så är det tisdagar som är fiskdagen. Vilken överraskning; Tisdag, oj det är fisk igen. Jag och veckomatsedlar funkar inte. Det är definitivt måndag och det blir panerad hokiflié med remouladsås och broccoli som jag ugnsrostar. Det finfina med den här såsen är att den görs lätt som en plätt.

Snabb remouladsås

2 dl lätt crème fraiche
1 burk pickles (Önos har en bra)
1 tsk curry
1 msk honung


Finhacka pickles och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Fiskfiléerna vänder jag i uppvispat ägg, doppar i mjöl och steker i någon minut på varje sida. (är det tidskris köper jag fryst färdigpanerad fisk). Broccolin får lite citronolivolja på sig och cirka 15 minuter i 225 graders ugn.

2 kommentarer:

Space babe sa...

Men har du inte hört talas om att torsken är på utdöende???

Ninna sa...

Jag trodde det var veckomatsedlarna som var på utdöende. Allvarligt, så har du helt rätt man ska vara sparsam eller helt undvika torsk. Jag lever inte riktigt upp till de kraven. Men torsk är den fisk vi äter absolut minst av. Och efter det här blir det svårt att få den att smaka gott.
Aborre eller gös fungerar alldeles utmärkt till remouladsås.