11 oktober 2007

På topp

Ny månad, ny lista. Det här något av det som kvalat in på min topplista.

GUMMISTÖVLAR
Glöm eller göm de gamla svarta eller gröna, nu finns de i nästan alla färger och mönster. Det är gummistövlar överallt och de förutsätter inte längre regnigt väder eller skogspromenad. Det är ungefär som med jeeparna, de är vanligast i stadmiljö. Själv har jag skaffat ett par i silver på H&M, för en glamourösare vardag.

FIKON
Jag hjärta fikon. Som marmelad, efterrätt eller i sallad. Den här salladen får jag inte nog av. Det gäller att passa på medan de små lila frukterna fortfarande är på topp. Torkade, tillhör de inte mina favoriter.

EN BARON I LÅDA

Varför bara köpa en flaska av Barone Ricasoli, när man kan få hem en hel dunk av detta goda vin. Artikelnr: 12300-08

TRATTKANTARELLER
På med silverstövlarna och iväg till torget, skogen eller affären. Trattisarna finns i mängder och passar till allt. Taleggio och trattisar=sant.

FAVORITMAT I MOBILEN
Jag är så nöjd med att ha recept i mobilen. Mycket kortare kundvagnsrally inne hos ICA-Stig, slut med falukorv två dagar i rad och inga mer f--n jag glömde köpa paprikapulver.

3 kommentarer:

Cattis sa...

Jo hösten har så mycket att bjuda på och är ju som vackrast just nu. Kikade på fikonsalladen, ser ju god ut och färska fikon är vackra. Tänk om ja skulle våga smaka? Var köper man färska fikon i Sverige? "Rodnar" kanske en dum fråga...men jag har inte sett dem.

Ninna sa...

Just nu är det säsong för fikon och i Stockholms förorter finns de i de vanliga mataffärerna (inte alla men de lite större). Har du en torghandel i närheten så brukar man kunna hitta dem där också. Lycka till.

Cattis sa...

tack för tipset.
Jag får ta mig tid att gå på torget lite oftare :-)
Snabba fiberkakorna ser oxå mumsiga ut.