08 oktober 2007

Rörlig middag, måste testas


Bildspel på nätet, det måste testas. Resultat; ganska kul. Jamie´s nya kokbok, lammkebab med pistagenötter, måste testas. Resultat; mycket roligare. Röd quinoa, ser roligt ut, jag prövar. Resultat; gott men smakar precis som vanlig quinoa. Hittar du inte quinoa går det lika bra med couscous och vill man så kan allt serveras på ett varmt tortillabröd.

Grillad lammkebab med pistagenötter och sallad


2,5 dl quinoa brukar bli lagom för fyra
500 g lammfärs
1 msk finhackad timjan
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1/2 dl pressad citronsaft
1 näve finhackade pistagenötter

en mix av grön blad till sallad
ungefär 20 myntablad
1 fint skivad rödlök
1/2 dl pressad citronsaft
en liten knippa bladpersilja


Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Blanda samman ingredienserna till kebaben. Forma till rullar och grilla i ugn på 250 grader. Det går snabbt, så håll koll. Lägg salladsblad och myntablad i en skål. Blanda rödlöken med lite av citronsaften, salt och peppar. Det blir supergott, mycket rundare i smaken. Avsluta med att lägga i grovhackad bladpersilja och häll allt över salladen. Rör runt och om det behövs smaka av med lite mer citronsaft, salt och peppar. Klart för mat. Servera med en klick medelhavsyoghurt.

Inga kommentarer: