25 oktober 2007

Fullkornstips

Hjärtat gillar fullkorn läser jag i Svenska Dagbladet. Ny rapporter och forskningsrön bekräftar den gamla sanningen att rör man lite lagom på kroppen och äter nyttigare så mår man klart bättre. Fullkorn javisst, men håll koll på mängden socker. Många produkter, inte minst fullkornsflingor innehåller på tok för mycket socker. Fullkorn absolut, men det får inte smaka bark i munnen. Pasta som sticks klarar vi oss utan. Jag byter bara till fullkorn om slutresultatet blir lika bra och så kör jag på den italienska linjen med mycket grönt till maten. Här är några fullkornare som definitivt gör maten godare:

Spaghetti Fibra Bianca från Zeta. Pasta när den är som bäst.

Dinkelmjöl/sikt. Har helt ersatt vanligt vetemjöl.

Sportknäcke från Wasabröd.
Lite tufft men väldigt krispigt.

Mild vanilj- eller naturell yoghurt stavmixad med egna bär och frukter.
Löjligt mycket mindre socker än traditonell fruktyoghurt.

Inga kommentarer: