05 oktober 2007

På 5 minuter och 45 sekunder, blankt


Så lång tid tar det för Jamie Oliver att laga den här middagen. Det gick i princip lika snabbt för mig och för fyra personer är middagen klar på en kvart. Receptet är något som Jamie kallar "5 minute wonders" som gör livet lite lättare när man kommer hem sent och rätt trött på fredagkvällen. En toppenidé och i sann Jamieanda så är det inga kompromisser när det gäller smaken. Det enda svåra var själva ätandet. Mitt tips är följande: Vik bara ihop wrapen på tallriken och ät med kniv och gaffel. Ha en skön helg.

Paprikakryddad biffwrap

4 skivor utskuren biff
4 tsk paprikapulver
1 pkt tortillawraps, storlek large
1 påse rucola
4-5 tomater
1 ask smörgåskrasse
1 citron
gräddfil


Enkel hommus

1 burk sköljda kikärter
1-2 vitlökar
1/2 dl olivolja


Blanda rucolan och tomaterna till en sallad. Häll på en dressing gjord på citronsaft och olivolja. Vänd biffarna i paprikapulvret och stek dem tills de är så färdiga "röda" som du vill ha dem. Torka ur stekpannan och lägg i wrapsen och värm dem på bägge sidor. Lägg på tallrik och fyll på med sallad, biff skuren i bitar, krasse, grädd fil och hommus. Mumsmums.

Hommusen gör jag superenkelt. Mixa ingredienserna med en stavmixer, smaka av med salt , peppar och eventuellt lite mer olivolja.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter jättegott: men pass tar längre tid att fixa, måste beställas senast tisdag!!! ;)

Ninna sa...

OK, jag fattar vinken. Tack för alla roliga brev. Jag lovar att fixa passet. Men varför anonym?