08 oktober 2007

Jippie, det blir rester


Underskatta aldrig rester. Ofta ger det som råkar finnas i kylen upphov till de godaste middagarna. Särskilt på måndagar och till pasta. Oxfilén som fanns kvar från i lördags kan lätt bytas ut mot kyckling. En ask Créme Bonjour hade smålandstjejerna lämnat kvar. Tack för det, den sparade tid och var perfekt till smarrig sås.

Pasta med oxfilé, kantareller och créme bonjour.

4 skivor oxfilé
1 burk Créme bonjour, grekisk vitlök
lite kantareller från frysen (kan uteslutas)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk honungsdijonsenap
1 finstrimlad paprika
2 dl grovriven parmesan
några nävar rucola
färsk timjan



Fräs kantareller och oxfilé i bitar i lite olivolja. Klicka i créme bonjour och senap. Rör runt och späd efter hand med grädde. Smaka av med salt och pepppar. Koka pasta, häll av men spara ungefär 1 dl av kokvatten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen häll på kokvattnet, blanda ner rucola, parmesan och paprika. Rör om ordentligt och ringla eventuellt över lite olivolja. Måste ätas nu.

Inga kommentarer: