23 oktober 2007

Tid för te and thinking
Att dricka te är både hett och rätt. Många London-bor gör det varje eftermiddag runt 16-tiden. Små sandwiches, scones, clotted cream, marmelad och ett och annat bakverk slinker lätt ner. Härligt för själen, bra för tanken, lite mindre härligt för midjemåttet. Å andra sidan behöver man inte leta länge för att få tips på en nyttig och bra sallad till kvällens middag. Marks & Spencer vill tillsammans med sina kunder inspirera och agera, inte minst i klimatfrågan. De har gjort ett personligt åtagande som kallas Plan A, av det enkla skälet att vi har bara en jord och det finns ingen Plan B. Imponerande, ta en titt på länken om du vill veta mer. ICA, COOP och Hemköp, det skadar inte om ni också också läser på.
Jag fortsätter att försöka tänka klimatsmart och bjuder under tiden på lite Londoninspiration med hembakade scones.

Scones med torkad frukt (ca 8 stycken)

4 1/2 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl torkad frukt, till exempel russin, äpple eller tranbär
50 g smör
2 dl filmjölk


Blanda alla torra ingredienser och frukt i en bunke. Lägg i smöret i småbitar och smula ihop allsammans med fingrarna. Häll i filmjölken och knåda hastigt ihop till en kladdig deg. Klappa ut degen till två stycken runda kakor direkt på bakpappersklädd plåt. Skär kakorna i fyra delar och nagga. Grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter.
Ät direkt, de är godast helt nygräddade.

Tetips:
Jag dricker gärna Yogi-te som är lite mer kryddat, favoriter är Classic eller Rooibus. Den senare sägs innehålla mycket antioxidanter som är bra i förkylningstider. Eller Clarity från Pukka som ska få de grå cellerna att fokusera bättre. Kan vara bra efter några scones.

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Åh det där såg gott ut! dags för tea-break!
www.topnoir.blogspot.com

Ninna sa...

Åhh, jag vill också bo i London. Kommer att hålla koll på din blogg.