30 september 2007
Helgfika
Lång helgfika med paj bakad av barnen. Enklare än vad det ser ut, det är bara pajskalet som kräver ugnstid. Krämen läggs på efteråt. Egentligen ska det vara fikon, men de fanns inte hemma, så vi tog plommon istället. Ännu godare.
Plommonpaj med marcarponekräm
4 dl vetemjöl eller dinkelsikt
100 g finhackad mandel
1 dl florsocker
200 g smör
1 äggula
Mascarponekräm
250 g mascarpone
1 burk kesella 10% fetthalt
saften av 1-2 citroner
3 msk honung
Blanda samman ingredienserna till en pajdeg. Låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en form, med löstagbar botten om man vill göra det extra snyggt. Stick några hål i bottten och ställ i frysen i 10 minuter. Grädda pajskalet 15-20 minuter i 200 graders ugn. Låt det kallna.
Blanda samman ingredienserna till mascarponekrämen. Man får smaka sig fram till mängden citron och honung. Ställ i kylen minst 15 minuter, så att det stelnar lite.
Jag hade bråttom och ställde in den i frysen lite kortare tid. Häll krämen i pajskalet, dekorera med frukt och avsluta med lite ringlad honung.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar