21 september 2007

Mer njutning



Alla borde unna sig att njuta mer. Det behöver inte betyda dyrlyx eller något storslaget, istället är de små inte så planerade njutningarna de bästa. Det handlar bara om att att avvika lite grann från invanda mönster. Att unna sig en ensamstund, att låta bli och laga mat eller att äta frukost på sängen med mycket tidningar. I kväll ska jag njuta av fikonsallad och färdiglagade pastarullar, allt som behövs är matlagningsgrädde och en stund i ugnen. Jag ska njuta av massor av tända ljus och att ligga raklång i soffan. I morgon när vi vaknar njuter hela familjen av hotellfrukost. Skön helg på er.

Fikonsallad med mozzarella och prosciutto

4-5 färska fikon
olika gröna blad t ex spenat och rucola
1 buffelmozzarella
1 paket prosciutto
färska basilika


Blanda salladsbladen i en skål. Lägg på fikonen och bitar av mozzarella inlindad i prosciutto. Stick ner lite färska basilikablad här och där. Häll över en dressing gjord på olivolja, färskpressad citonsaft, lite honung, salt och peppar. Njut.

Inga kommentarer: