24 oktober 2007

Låt barnen laga maten


Bästa sättet att få barnen att äta och prova nya smaker är att släppa fram dem i köket. Gör dem till minikockar och jag lovar att det som tidigare ratats blir till favoriträtter. Med lite handledning fixas det mesta och grönsakerna provsmakas under tiden. Dessutom händer det att jag då och då också får små tips till bloggen. En vårsoppa känns helt rätt en solig höstdag. Isbergsalladen kan bytas mot rucola eller färsk spenat och nybakat bröd får det lokala bageriet bidra med. Kanske ett glas rött, för det är väl en vinflaska på bilden?

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hejsan!

Sitter i Toronto och laser dina kloka ord. Jag vet med sakerhet att barn smakar pa mer mat om de far vara med och laga den. Jag har matlagningsklasser for barn i aldrarna 6-11 ar och vi har lagat allt mojligt, tex fyllda paprikor som blev en jatte hit och marrockanska keftas med tabouleh. Jag alskar att se barns miner nar de inser att de faktiskt gillar nagot som de aldrig vagat smaka!!!
Keep up the good work!!!

lina sa...

Så sant som sagt! man får ha lite tålamod bara. Gillar din blogg:)

Ninna sa...

Vad spännande med med matlagningsklasser för barn. Är det under skoltid eller på fritiden?

Anonym sa...

Helt sant. Bra inlägg. :-)