07 augusti 2007

Självlagande lunch


Vilka dagar. Det är full fart på badbryggan, tidningar ska läsas, krokodiler ska fyllas med luft, roliga historier berättas och solbrännan ska fixas. Maximal njutning. Till lunch en tallrik fil med macka, melon med parmaskinka och fetaost eller rostade tomater som sköter sig själva. Dags för ett dopp igen.

Rostade tomater med pasta

5-6 tomater
färsk timjan, oregano och basilika
lite salt, socker, peppar och olivolja
parmesan eller mozzarella


Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en ungsfast form. Strö över lite salt, peppar en nypa socker, olivolja och färska kryddor. In i 150 graders ugn tills de har blivit mjuka och lite hopsjunkna. Pasta, färskriven ost och lite basilika, så var det klart. Det går faktiskt att skippa ugnen.Istället låter man tomatblandningen stå i en skål med plastfolie över på ett solvarmt ställe (inte i solgasset) någon timme,så att smakerna kommer fram. Nästan lika gott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ninna jag skall testa ditt goda lunchtips!!

Lena 50+

Ninna sa...

Hoppas att du gillar den.

/ninna