Nej, det är inte mitt betongbröd som jag försöker servera, även om bilden är oroväckande lik. Brödformen stod kvar på köksbänken och blängde på mig och plötsligt var det solklart: Det är köttfärslimpa jag ska använda den till. Resultatet blev strålande, jag tog om, blev proppmätt och var tvungen att vila på maten.
Köttfärslimpa med bacon och champinjoner
500 g nöt-eller lammfärs
1 grovriven morot
2 dl färdig tomatsås t ex Heinz Tomato Frito
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl finhackad persilja
salt, peppar
en handfull färska champinjoner
1 paket bacon
Blanda samman alla ingredienserna med färsen. Stek bacon och champinjoner. Man behöver inte ha bägge, men det blir lite extra lyxigt. Lägg hälften av färsen i botten på formen, fyll på med champinjon- och baconblandningen.
Täck med resten av färsen. Ställ i mitten av ugnen, 200 grader i cirka 40 minuter.
Gott till: Kokt potatis och zucchini som snabbfräst i olivolja och vitlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar