08 augusti 2007

Närproducerat i stanÄr du sugen på kantareller men tycker att svampskogen ligger för långt bort och är full av fästingar, då rekommenderar jag att besöka Bondens egen marknad på Katarina Bangata på Söder. Alla lördagar från den 4-20 augusti mellan klockan 10-15 kan man handla pinfärska, nyplockade och närproducerade varor. Här kan man strosa runt länge och botanisera bland grönsaker, rotfrukter, bröd, honung, äppelsorter och färgsprakande blommor. Och slå sig i slang med handlarna som inte är sena med att ge tips och recept. Det är direktförsäljning utan mellanhänder och ingen producent ligger längre bort än 25 mil. Jag brukar komma hem med famnen full av dahlior och mängder av grönt. På www.bondensegen.com kan du läsa mer och hitta en marknad nära dig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åsså kan man ju alltid gå till allas vår goda ängel Åsas nya butik på Reimersholme!! Bredvid Konsum-butiken skall den visst ligga. Och där kan man förutom det gröna också köpa supergott ekologiskt lamm. Allt närproducerat och sunt fraktat till stan!
Catt

Anonym sa...

Katarina Bangata på Söder ligger i Stockholm :-)
Nätet är all over the world..

Ninna sa...

Alla tips om var man kan köpa närproducerat och ekologiskt mottages med glädje. Lägger gärna upp en länklista. Vad heter Åsas butik? Läste i SvD idag om en spännande nystartad butik Ekostore i Göteborg.

/ninna