22 augusti 2007

Inget sötsug 11.05


Förra veckan handlade det om genen som gör att barn är skeptiska till att pröva ny mat. Nu har man dessutom lokaliserat genen som styr sockersuget.(SvD) Att våra ärftliga anlag påverkar oss kommer inte som en chock. Men tack och lov så kan vi fortfarande själva påverka och styra valet av det vi stoppar i oss. Den här frukostgröten gör åtminstone att jag slipper sötsuget runt 11-tiden. För en portion gäller:

1 dl helt bovete
2 dl vatten
1 grovrivet äpple
lite kanel och honung

Koka upp bovetet och skölj bort det första kokvattnet. Häll i nytt vatten och koka i cirka 10 minuter, tills kornen blivit mjuka. Blanda i äpple, lite kanel och eventuellt lite honung. Servera med mjölk. Äpplet kan bytas mot aprikoser, blåbär, hallon eller jordgubbar. Ta det du gillar bäst.


    Inga kommentarer: