17 augusti 2007

Nytta och nöje


Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen. Sköter sig själva. Biffarna läggs på grillen. "Mamma du grillar fett coolt" säger sonen. Han får fredagsgodis och jag får en drink innan maten. Tjoho.

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt

800 g nöt- eller lammfärs
2 små eller 1 stor grovriven rödbeta
1 msk finhackad kapris
1 ägg


Pepparrotsyoghurt

3 dl medelhavsyoghurt
1-2 msk finriven pepparrot
en gnutta honung för att lyfta smaken
lite salt



Börja med att röra ihop pepparrotsyoghurten. Jag tyckte att 1 msk pepparrot räckte, men det är definitivt en smaksak. Blanda riven rödbeta, kapris, ägg, salt och peppar med färsen. Forma till biffar som läggs på grillen. Spara några rödbetor och skär i klyftor tillsammans med potatis. Lite olivolja, salt, peppar och färsk timjan. In i 225 graders ugn till de är mjuka. Till detta en sallad med babyspenat, fetaost, pumpafrön, citronolivolja och balsamvinäger. Ibland blandar jag fetaosten i färsen istället. Have a nice friday.

Inga kommentarer: