26 augusti 2007
Sopranos och italiensk söndagsmiddag
I kväll blir det söndagsmiddag för sex vuxna och lika många barn. Vi har inte setts sen innan sommaren och jag vill umgås, inte stå i köket. Då är gnocchi med lamm- och svampragu perfekt. Allt utom att koka gnocchi kan göras i förväg. Tillsammans med sallad och gott vin, dukas det fram på stora fat. Här gäller att sitta länge, det är mycket som ska avhandlas. Vem som simmat längst, hur var semester i husbil, ska Ulrica Messing verkligen bli lyxhemmafru, New York vs Berlin, villa vs lägenhet i stan och är slipsen höstens viktigaste manliga modedetalj alla kategorier? Möjligen blir det avbrott för latte, italiensk vaniljglass och biscotti.
PS. Sista omgången av Sopranos startar ikväll på SVT 2 klockan 21.20. Tony fyller 47 och det är dags för familjemiddag...
Gnocchi med lamm och svampragu (receptet är för 4 personer)
1 påse färska gnocchi
1 finhackad gul lök
250 g blandad svamp, champinjoner och shiitake
1 msk olivolja
400 g lammfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
2 krm muskot
1 tsk torkad oregano
1 dl rött vin
1 burk hela, helst små tomater
1 msk tomatpuré
salt och peppar
Fräs lök och svamp i olivolja i en vid stekpanna i cirka 2 minuter. Blanda ner lammfärs, vitlök, och oregano, salt och peppar och låt det fräsa tills färsen är
genomstekt. Häll på vinet som får koka in. Sänk värmen och tillsätt tomaterna och puréen, låt koka i 20 minuter. Blir det för torrt, späd med lite vatten. Lite mer salt och peppar, grovriven parmesan, gnocchi och stor grönsallad. Hur var det nu med husbilen?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar