06 september 2007
Superdupersnabb glass och mammas vaniljkrokar
Jag är beroende av mammas vaniljkrokar. Burken som stod i frysen var helt plötsligt tom, bara några små smulor kvar. Suget blev för stort och jag såg mig tvungen att utmande ödet och ge mig på mammas magiska vaniljkrokar för att bakade dem själv. De är löjligt enkla, så vad har jag väntat på? Resultatet blev över förväntan och ordningen är återställd. Ny burk finns i frysen. När jag ändå fått upp farten i köket gjorde jag en superdupersnabb vanilj- och kolaglass. Väldigt mätt och belåten skickar jag detta till Brazilian Lindas Lördagsgodis.
Superdupersnabb vanilj- och kolaglass
1 paket Kelda Vaniljvisp
1 knapp dl hackade valnötter
färdig kolasås
Vispa såsen luftig och blanda i valnötterna. Häll upp i en form, varva vaniljsås och ringlad kolasås. Ställ in i frysen i 2-3 timmar. Låt glassen stå framme en liten stund innan servering. Ljumma kanelstekta äpplen är nästan ett måste till.
Mammas vaniljkrokar
200 g smör
4 1/4 dl mjöl
2 msk vanijsocker
Blanda samman ingredienserna och rulla ut degen till fingertjocka rulla. Skär fem cm långa bitar, böj dem lätt och lägg på bakpappersklädd plåt. I 175 graders ugn, 10-12 minuter. Blanda vaniljsocker och vanligt socker på en tallrik och doppa de varma kakorna i blandningen. Klart. En latte, tack.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Enkelt och gott ser du ut att vara!=)
Mums! Tack! Båda två är otroligt enkla. Måste testas någongång.
Ska det vara smält smör eller inte? :) Tänkte baka dom, men visste inte hur smöret skulle va - och det påverkar ju lite om man gör fel med en tredjedel av ingedienserna! Haha :D Underbar blogg, ska kolla in här ofta!
Hej Maria,
inget smält smör utan lagom mjukt som hackas ihop med övriga ingredienser. Krokarna blir supersmarriga och går åt snabbt. Roligt att du gillar bloggen, jag hoppas vara igång igen här om någon vecka.
Ha det bra.
Skicka en kommentar