19 september 2007

Italien to go


Om du är grymt sugen på Italien, men inte har möjlighet att sticka iväg just i eftermiddag, då är den här pastan ett bra nästbäst-alternativ. Den är Italien när det är som bäst, okonstlat, enkelt och passionerat. Med ett bra rödvin, en snygg man och schysst musik kan det inte bli fel. Jag måste faktiskt erkänna att jag har varit skeptisk till sardeller och pasta. Att sardellerna ska bli för stickiga, som att få en kofta i munnen. Men jag hade felfelfel, kan jag ta det sista?

Pasta med sardeller i tomatsås

spaghetti, gärna Zetas Fibra Bianca
4 tunt skivade vitlöksklyftor
2 nävar pinjenötter
1 dl sultanrussin
12 sardellfiléer
1 burk cocktailtomater
1 dl rött vin (kan uteslutas)
1 näve finhackad persilja


Stek vitlöken sakta i generöst med olivolja. När den mjuknat, lägger man i pinjenötter, sardeller och russin. Stek tills sardellerna har smält. Häll i tomaterna och vinet och låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med het pasta och strö över finhackad bladpersilja. Gott vid sidan om; en enkel rucolasallad. Receptet är delvis hämtat från Jamies Italien kokbok. Om du inte hinner resa eller laga pastan; Köp boken.

Inga kommentarer: