09 september 2007

Hurry curryMat som görs i en kastrull, en gryta eller en form är toppen. Produkter som bidrar till smarta genvägar är nästan ännu bättre. Färdig indisk kormasås smaksatt med kokos och koriander, uppfyller bägge kraven. Det finns en massa olika märken och jag har ingen speciell favorit. Däremot kompletterar jag nästan alltid med färska grönsaker, av det som finns hemma. Paprika, zucchini och sockerärter eller bara broccoli. Kyckling i kormasås och grönsaker blir måndagens snabba indiska middag.

Kyckling i kormasås

400 g kycklinglårfilé
1 burk kormasås
1/2 dl vatten
1 strimlad rödlök
1 strimlad röd paprika
1 liten zucchini
en handfull sockerärter, frysta eller färska


Skär kycklingen i strimlor. Bryn den tillsammans med löken. Häll på kormasåsen och eventuellt lite vatten. Låt det puttra under lock på svag värme i cirka 10 minuter. Alldeles på slutet lägger jag i resten av grönsakerna, så att de får mjukna lite.
Finns det hemma, strör jag över lite finhackad koriander. Med på tallriken; Basmatiris eller rött ris och en limeklyfta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen!
Samma smarta, enkla vardagsgrytor kan man göra fast med Thai-touch! Jag gillar jättemycket Mrs Cheng's konservburkar. Panaeng Curry och Green Curry är mina favoriter. Snygga burkar är det också!
Kram.
Catt

Ninna sa...

Jasså du, jo jag har testat Mrs Cheng´s Green Curry. Fick för mig att den hade lite konservburkssmak! Jag är beredd att testa igen. Men har du inte gjort kokosmjölksåsen som finns till receptet En snabbis, så gör det . Mums, Det är ursprungligen ett Carola Magnusson recept. Jag har varit i Småland och plockat mängder av svamp, så nu blir det svamprecept.